Je agile workflow optimaliseren met gamification

TeamNow is de ultieme businessgame om teamprestaties te optimaliseren.

8
 min read

TeamNow is de ultieme businessgame om teamprestaties te optimaliseren. TeamNow draait volledig op data en combineert dit met gamification om de betrokkenheid te verhogen en het teamgevoel te versterken.

Door alle relevante inzichten rondom teamprestaties inzichtelijk te maken, krijg je juiste handvatten om te kunnen sturen op gedrag. Met TeamNow monitoren we bijvoorbeeld de snelheid waarmee items worden opgepakt en afgerond, de workload onder de teamleden, het aantal incidenten en de interrupties vanuit de businesskant. Vervolgens brengen we dit real-time in beeld via het managementdashboard Je kan het zien, analyseren en hierdoor ga je het begrijpen. Je gaat snappen waarom planningen wel of niet worden gehaald of waarom team A beter presteert dan team B. Je bent ook in staat om gericht de dialoog aan te gaan met teamleden om gemaakte keuzes te bespreken, het intuïtieve gedrag boven water te halen en hierop te sturen.

Het game-element zorgt daarnaast voor een grote funfactor, wat weer leidt tot een hoge betrokkenheid en motivatie onder de deelnemers. Zo hebben we een botenrace en vliegtuigenspel om de voortgang van teams in beeld te brengen. We zien of teams in goed of slecht weer verkeren, wie er te veel of te weinig werk te doen heeft of wie zich niet lekker voelt. We hebben zelfs een Game Master die tijdens het spel zorgt voor tips & tricks om de prestaties te verbeteren. Dit allemaal vanuit een virtuele wereld dat iedereen aanspreekt.

Effectiever sturen op business value.

Het gaat echter niet alleen om zomaar een leuk spelletje spelen. De funfactor van TeamNow maakt het vooral makkelijker en leuker om dingen bespreekbaar te maken. Om feedback te geven en te ontvangen. Het beïnvloedt positief gedrag, samenwerking en het teamgevoel. Daarnaast brengt het managementdashboard alle relevante inzichten real-time in beeld. De game is volledig trackable. Je ziet waarom planningen uitlopen, waar de vertragingen ontstaan en wat de invloed is van ongeplande verstoringen vanuit de business. Hierdoor kan je ook veel effectiever sturen op business value. Dat maakt TeamNow die serieuze managementgame voor bedrijven en organisaties.

Dat is ook wat wij neer willen zetten met TeamNow. Wij geloven dat elk bedrijf zijn eigen doorbraak verdient en TeamNow draagt hieraan bij door de teamprestaties te verbeteren, de samenwerking te optimaliseren en jou te laten sturen op waardecreatie.

Inspiratie uit IT klassiekers.

Natuurlijk blijven wij TeamNow constant doorontwikkelen. Nieuwe levels, nieuwe omgevingen, nieuwe challenges. Daarnaast willen we met name het samenwerkingsaspect nog verder uitbreiden. Op dit moment is TeamNow nog vooral gericht op het verbeteren van de voorspelbaarheid en snelheid van teams. De next step is samenwerking en waardecreatie. Dat is ook de reden dat we de vliegtuiggame ontwikkeld hebben. Hierin brengen we niet alleen de voortgang en prestaties in beeld, maar worden de teams ook geprikkeld om een beter samen te werken. In de game zie je dan het vliegtuig veranderen van een historische Fokker tot een hypermoderne straaljager. Daarnaast zijn we ook bezig met golfparcours en voetbalsimulaties.  

Wij komen uit de IT wereld en hier komt ook onze inspiratie vandaan om TeamNow te doorontwikkelen. Onze wereld is natuurlijk heel Agile gedreven en dat zie je terug in de game. Eigenlijk is TeamNow ideaal voor elke organisatie die zijn Agile workflow wil optimaliseren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de klassiekers als The Phoenix Project en zijn opvolger The Unicorn Project die de samenhang tussen business en IT op een geweldige manier blootleggen. Deze kernmerken zie je allemaal terug in TeamNow.  

“Nog nooit zo’n volwassen product gezien.”

Ik ben trots op twee onderdelen. Allereerst de game-kant van TeamNow. Er zijn meer oplossingen en aanbieders in de wereld die de voortgang van projecten en teams in beeld brengen. Het niveau van gamification dat wij hieraan koppelen is echter ongekend in de markt.  Het is totaal anders dan de alternatieven en dat maakt het zo leuk. Dit horen we ook terug uit de markt. Juist de gamification zorgt ervoor dat we veel sneller tot resultaat komen. Het is gewoon leuk om te spelen en daardoor krijg je veel sneller de neuzen dezelfde kant op.

Daarnaast ben ik ook onwijs trots op de impact die we maken. Dat een partij als Microsoft onze klant is en ons als OCP partner (One Commercial Partner) zelfs actief promoten in het eigen netwerk. Ze hebben door hun lead architect zelfs een audit laten doen en hier kwamen conclusies uit als “Nog nooit zo’n volwassen product gezien”, “Een voorbeeld voor andere partners qua architectuur” en “Mooie combinatie van dashboarden en gamification.” Daar worden we natuurlijk wel blij van! Maar ook de grote MKB-ers of partijen als Allego hebben prachtige resultaten geboekt via TeamNow. Daar doe je het natuurlijk uiteindelijk voor.

Juist nu we allemaal meer vanuit huis (moeten) werken is het belangrijk om overzicht te houden en het sturen op gedrag te bewaken. In gun het iedereen van harte om te floreren als manager. Of zoals wij het noemen: de Ultimate Superstar Manager te worden! Ik hoop dat TeamNow hier een mooie bijdrage aan kan leveren.

Ben je overtuigd en wil je onderzoeken of TeamNow ook binnen jouw organisatie van waarde kan zijn? Vraag een gratis demo aan op www.teamnow.nl of neem contact met mij op via 06 55 38 42 41. Ik kom graag bij je langs voor een (virtueel) kopje koffie.

Stay safe, stay home

TeamNow now free for 3 months!

No obligations. No fuss. Just for free. Let the games begin!

Now that we all work more from home, it is extra difficult to keep an overview, monitor progress and be able to manage team performance. That is why we now offer TeamNow for free. For three months!

Play it safe. Play it simple.

Let's play!
TeamNowTeamNow
Stay safe, stay home

TeamNow nu 3 maanden gratis!

Geen verplichtingen. Geen gedoe. Gewoon gratis. Let the games begin!

Nu we allemaal meer vanuit huis werken is het extra lastig om overzicht te houden, de voortgang te bewaken en te kunnen sturen op teamprestaties. Daarom bieden wij TeamNow nu drie maanden gratis aan.

Play it safe. Play it simple.

Demo aanvragen
TeamNowTeamNow

Request a free demo!

We hebben je aanvraag ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Click here to try again!

Een demo aanvragen

We hebben je aanvraag ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Click here to try again!